Sunday, March 30, 2008

...in care formarea poporului roman nu-o fost doar iubire pura intre Daci si Romani ci o fu "menage a trois" c-o pus osu si mai ales gena si Cumanii..

...daca trebuie musai sa invatam istorie ca sa-i rupem in conversatii pe strainii intalniti la baiaram, recomand sa lasam de-o parte cartea de „Istoria Romanilor” dintr-a opta ca nu-i chiar asa cum am vazut noi in filmele lu’ Nenea Sergiu Nicolaescu, unde toti suntem numa’ pui de viteji... cine vrea alternative la „adevarul istoric” din manuale, sa puna mana pe cartea lu’ Neagu Djuvara: „O scurta istorie a romanilor povestita celor tineri”, aparuta in 1999... trebuie spus ca la formarea poporului roman au participat, pe langa daci si romani, si pecenegii, cumanii si bulgarii (care sunt asa nicte veri mai mici si carora le iese castravetele murat mai bine), apoi mai aflam ca Mihai Viteazu nu prea era iubit(mai mult baierii ca taranimea nu prea l-au inghitit – in timpul lui s-au dat legi prin care taranii erau legati de pamant); mai vedem ca nu tot raul se trage de la domniile fanariote, ba din contra am avut si o multime de avantaje... printre domnitorii fanarioti fiind si oameni de mare cultura; mai aproape de noi aflam cum Romania a luat o hatarare anapoda si a pierdut o treime din suprafata fara sa traga un glont... consecintele se simt si astazi...
...cartea prezinta o istorie credibila care se citeste usor si apoi castigu’ ii garantat la dat pe spate studentele de la istorie cand le scoateti la suc... si cine stie poate iese si o aplicatie practica cu Regele Carol al II lea si Duduia Zizi Lambrino... hai spor la buchisit!

0 comentarii:

Post a Comment

Followers

counter

FEEDJIT Live Traffic Feed